Beleidsplan / Visie

Stichting Paardenkinderen heeft als hoofddoel het oprichten van de eerste van een reeks gezellige paardencoaching boerderijen voor jonge mensen en (oude) IJslandse paarden, die voornamelijk worden gerund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Zo is het mogelijk de bijdrage voor de laagdrempelige coaching laag te houden en is een dure begeleiding als coaching met paarden voor iedereen betaalbaar en beschikbaar.

Zolang er nog geen eigen plek is gerealiseerd, bieden wij paardencoaching aan met een financiƫle tegemoet koming in de kosten voor kinderen uit gezinnen, waarvoor coaching met paarden anders onbetaalbaar is. Zodat er paardencoaching beschikbaar is voor alle kinderen in Nederland.

Op een Paardenkinderen boerderij draagt iedereen zijn steentje bij en staat de vriendelijke omgang met paarden en elkaar voorop. Een kind gaat leren wat een paard nodig heeft om zich veilig en gewaardeerd te voelen en is de kennis over het gedrag van paarden in de kudde de belangrijkste basis voor de omgang met paarden en elkaar. In de omgang met paarden, volgt het kind een paard in zijn behoeften en leert het over de verschillende rollen in de groep/kudde. Ook helpt een kind voor en na de coaching les met klusjes in en rond de boerderij, zoals het voer pakken en geven, poepscheppen, vegen en de specifieke verzorging van je lievelings-paard. Het is licht, leerzaam en leuk werk en bovendien krijgt een kind zo een gezellig contact met de paarden en de andere paardenkinderen.

Rijden

In samenwerking met de verschillende coaches, die door ons opgeleid zijn, is het ook mogelijk om op verschillende locaties in Nederland en Belgiƫ te leren paardrijden op basis van een vriendelijke samenwerking en contact met een paard, vanuit begrip en vertrouwen.

Adopteer een oud IJslands paard.

Het is mogelijk om symbolisch een of meerdere van onze oude paarden te adopteren. Als adoptant ontvang je jaarlijks een adoptiecertificaat met een prachtige foto, krijg je het Stichtingsblad Paardenkinderen toegezonden en krijg je een vermelding in het blad.

Een paard adopteren kan al vanaf 3 euro per maand of 30 euro per jaar. Donaties en giften van vrienden van de stichting kunnen gestort worden op :

Door een paard te adopteren of het geven van donaties, draag je bij aan de positieve ontwikkeling van kwetsbare jongeren en een fijne en zinvolle oude dag van IJslandse paarden.

Maar ook als je niet van paarden houdt, maar wel de jeugd, die een steuntje in de rug of extra arm om hen heen kunnen gebruiken, een warm hart toedraagt, kun je op de boerderij helpen! Denk bijvoorbeeld aan het vervoer voor kinderen van gezinnen, die niet in staat zijn om hun kind te brengen of helpen bij het onderhoud van de weilanden, van het pand of tuig, je aansluiten bij een commissie, assisteren bij een evenement en open dagen. Op deze manier maken we deze bijzondere eerste en in de toekomst meerdere Paardenkinderen boerderijen met elkaar mogelijk!

Verder organiseren wij workshops en geven voorlichting over de Paardenkinderen manier van samenwerking tussen kinderen en paarden. Door kinderen te leren wat zij nodig hebben aan vaardigheden en kwaliteiten om veilig met een paard te kunnen samenwerken, is de positieve sociaal emotionele ontwikkeling van een kind een natuurlijk gevolg.